طريقه عمل فته عيد الاضحي بالطريقه المصريه- اكلات تجنن

طريقه عمل فته عيد الاضحي بالطريقه المصريه- اكلات تجنن


-اكلات عيد الاضحي
-الفته المصريه
-فته عيد الاضحي

طريقه عمل فته عيد الاضحي بالطريقه المصريه- اكلات تجنن



تعد الفته من احدي الوجبات المحببه جدا لكثير من الشعب المصري بصفه خاصه والعربي بصفه عامه ،وخاصه في عيد الاضحي المبارك.

وتوجد طرق كثيره جدا لعمل الفته داخل البلدان العربيه.

وسنخص بالذكر اليوم طريقه عمل الفته علي الطريقه المصريه بالثوم والخل.


اولا : المقادير: من 4 الي 6 افراد


- عدد 2 كوب ارز.

- عدد 2 رغيف خبز. 

- عدد 1 بصله كبيره لسليق اللحمه.

- نصف كوب صغير خل.

- معلقه ونصف كبيره زبده.

- عدد 2 معلقه كبيره صلصه طماطم.

- معلقه كبيره ثوم مفروم.

- ربع كوب شوربه اللحمه.

- عدد 1 كيلو لحمه.

- عدد 2 ورق لوري.

- ملح علي حسب التذوق.

- فلفل اسود (حسب الرغبه).

- معلقه صغيره مستكه مطحونه.

- معلقه صغيره حبهان مطحون.


ثانيا طريقه التحضير:


1) ضعي حله مناسبه علي النار وبها ماء لسلق اللحمه، وضعي فيها البصله والحبهان والمستكه وورق اللوري، واتركي اللحم علي النار حتي ينضج.

2) لاعداد الارز ضعي حله علي النار وضعي بها الزبده ثم الارز مباشره ، وقلبيه لمده خمس دقائق، ثم ضيفي كميه مناسبه من الشوربه عليه.

3) نرفع النار علي الارز حتي يغلي ثم يتم تهدئه النار عليه حتي ينضج.

4) نضع الخبز في الفرن ليتم تحميصه ثم بعد ان يحمص يتم تكسيره الي قطع صغيره.

5) لتجهيز صلصه الفته قومي بوضع اناء علي النار وبه السمن والثوم المفروم ، وقلبيه حتي ياخذ اللون الذهبي الجميل ، ثم عند ذلك اضيفي له الخل.

6) ثم ضيفي الصلصه وقليل من الشوربه واتركيها علي النار حتي تصبح سميكه، ثم اضيفي الملح والفلفل علي حسب الرغبه والتذوق.

7) بعد الانتهاء من كل ما سبق، قومي باحضار صينيه للتقديم وضعي فيها الخبز المقطع وضعي عليه نصف معلقه سمنه ورشه ملح وفلفل و 2 معلقه شوربه كبيره،
 ومعلقه صلصه ،
 ثم قلبي كل ذلك مع بعضه جيدا، ثم ضعي الارز ومن فوقه الصلصه.

8) ضعي قطع اللحم فوق الصينيه وقومي بتقديمه ، ثم بعد ذلك 

                 بالهناء والشفاء

وممكن نفس الطريقه اللي فاتت ده بالظبط ن نعملها مع اللحمه الضاني. زي كده.

طريقه عمل فته عيد الاضحي بالطريقه المصريه- اكلات تجنن

تعليقات

إرسال تعليق